08 септември 2011

Какво означава да си осиновен

Какво означава да си осиновен

Първокласниците на учителката Деби Мун обсъждаха рисунка, изобразяваща семейство.Едно малко момче на рисунката имаше различен цвят на косата от този на другите.
Едно от децата предположи, че това е така, защото е било осиновено, а момиченце на име Джослин Джей се обади:
-Знам всичко за осиновяването, защото самата аз съм осиновена.
-Какво значи да си осиновен?- попита друго дете.
-Това означава-отвърна Джослин, че растеш в сърцето на майка си вместо в нейния корем.
Джордж Долан

7 коментара:

Zvetanka Shahanska каза...

Много красиво! Толкова ми хареса! Растеш в сърцето ...понякога децата са направо гении...Поздрави, лека вечер и хубав уикенд!

ранни записвания Дидим каза...

малките коментари винаги са забавни и много искрени

доставка на хранителни стоки каза...

Трогателно! И абсолютната истина "в сърцето". Според мен чувството да си осиновен като бебе и като по-голямо съзнателно дете е различно. Познатите ми, които са осиновили бебе и са крили от него попаднаха в по-лошо положение, когато дъщеря им разбра, че е осиновена. А друга позната стана настойник на момченце на 9 годинки - детето сега расте спокойно, оценява това, което има. Подхода към такива деца трябва да е доста внимателен!

Екскурзии Барселона каза...

колко мило е казало Джослин, че растеш в сърцето на майка си вместо в нейния корем. Колко правилно и точно. Това означава, че има много добри родителите, които са му обяснили :)

почивки в чужбина каза...

Който се грижи за теб, слуша те, гледате и дава всичко за да бъде с теб, това са твоите родители.В сърцето...много хубав текст.

онлайн магазин за хранителни стоки каза...

Колко мило и сладко звучат думите на детето"-Какво значи да си осиновен?- попита друго дете. -Това означава-отвърна Джослин, че растеш в сърцето на майка си вместо в нейния корем". Толкова малко ,но вече разбира и е наясно, че не е важно кой те е родил, а кой е с теб след това, кой те обича и подкрепя във всичко в живота .Много трогателна история.За жалост не всяко дете , което е в приют има щастието да бъде осиновено и отгледано от обичаи родители.Твърде много деца има по тези домове, силно се надявам да започнем да мислим, кое е на-доброто за тях, а те ей така да ги правим , след това да ги оставяме на произвола на съдбата.

парфюм булгари каза...

Колко са сладки дечицата. Дано да спрем да ги изоставяме по този начин.

flagcounter

Flag Counter

Как ме открихте: